Byggentreprenad

Bygga pool

Vårat byggteam utför byggentreprenader av olika slag med specialistkompetens på att bygga pool.

Väljer ni att bygga er pool via oss får ni kompetent och erfaren personal då alla våra poolbyggare är noggrant handplockade och med dokumenterat väl genomförda poolprojekt med sig i bagaget.

Utöver att bygga pool utför vi även markarbeten pool och stensättning runt er pool samt olika typer av trädgårdsarbeten i anslutning till poolen. Vi kan även hjälpa er med olika träarbeten som att bygga pooldäck, bygga altan, bygga staket mm.

Hur bygger man pool?

Bygga thermopool

När man bygger Thermopool börjar man med att gräva för poolen om det skall vara en undermarkspool, sedan gör man grundläggning, dränering, formar plattan och armerar den samt gjuter en 100 mm tjock betongplatta. Därefter låter man plattan härda i ca en vecka för att sedan komma tillbaka och bygga väggarna med form av thermoblock samt armera dessa. Man skär ut hål för skimmer, lampor och inloppen och stödjer väggarna för att förbereda dem inför gjutningen. När man sedan har fyllt väggarna med betong måste man låta väggarna härda i ett par veckor innan man börjar montera linerduken samtidigt som man stegvis börjar fylla poolen med vatten.

Bygga träpool

Träpooler har funnits i Sverige sedan 60-talet och är bland de vanligaste poolkonstruktionerna på marknaden. En träpool bygger man med en trästomme i tryckimpregnerat trä samt stödkonsoler i galvaniserat stål. Utöver detta är det ungefär samma utförande som thermopool men där det krävs mer utförliga markarbeten vad gäller dränering och återfyllning.

Fördelar med träpool är byggtiden då det går väldigt fort att montera ihop den och man behöver inte gjuta en bottenplatta, utan det går bra att bygga på en packad bädd med dränerande material vilket så klart även påverkar priset då en träpool inte kostar lika mycket som en thermopool. Nackdelen med träpooler är att de inte har lika lång livslängd som andra poolkonstruktioner.

Bygga Pool Nykvarn

Vill ni bygga pool i Nykvarn eller Stockholm?

Anlita oss! Vi utgår från Nykvarn men bygger pooler i hela Stockholm

Vad kostar det att bygga pool?

Bygga thermopool 8 x 4 m, nedgrävd kostar ca 400 000 kr
Bygga träpool 3,5 x 6,5 m, nedgrävd kostar ca 250 000 kr

Bygga Thermopool
Bygga träpool

När på året ska man bygga pool?

Bygga pool under hösten

3 anledningar till att börja planera och bygga pool under hösten istället för att vänta till våren:

  • Kortare leveranstider än under högsäsong samt bättre priser.
  • Ni får gott om tid att hinna planera och slutföra även poolområdet och marken runtomkring hinner bli helt återställd.
  • Ni är badklara så fort den första vårsolen visar sig, vilket ger er en lång första poolsäsong och ni kan njuta fullt ut av eran drömträdgård istället för att spendera eran fritid i en enda stor byggarbetsplats.

 

Bygga pool på våren

Våren och sommaren brukar vara en hektisk period för hela poolbranschen.

Var därför ute i god tid med att bygga pool. Vi rekommenderar att man börjar planera redan i februari eller mars om man vill ha poolen klar i god tid under första poolsäsongen.

Väntar man för länge blir det oftast alldeles försent att tänka att man ska kunna få allt helt färdigt till sommaren, möjligtvis själva poolbygget men många saker runtomkring kvarstår. Gräsmattan som blivit sönderkörd av maskiner behöver återhämta sig etc.

 

Copyright 2024 © All rights Reserved. Hemsida Webbdesign Interwebsite Webbyrå